miércoles, 27 de junio de 2012

Manuals d'usuari en línia...

 


Necessites la guia d'usuari del teu portàtil? Com pots trobar els manuals per a les teves aparells electrònics?  

Ens remetem a RETREVO.COM

Ofereix manuals descarregables per a tota classe d'aparells electrònics, des calculadores i telèfons mòbils fins televisors i controls remots. L'únic truc és saber on trobar la llista de recursos del lloc.

Addicionalment, emmagatzema més de 100.000 manuals (en format electrònic) de productes de més de 1000 marques. Quan arribes al lloc, baixa fins al link de la secció

El lloc de Retrevo un complet llistat de manuals d'usuari en versió en línia, catalogats per marca i per categoria de producte.


El teu navegador com a enina de productivitat...

 
Millora la teva eficiència en línia amb aquestes tres tècniques per a administració del temps.

Mantenir productiu mentre es navega per la WWW és tot un repte. Però tenim alguns sistemes d'administració del temps i la productivitat.

1. - Tècnica Pomodoro: es divideix el dia de treball en períodes Pomodoro de 25 minuts. El sistema implica ajustar un temporitzador en un projecte específic, quan el temporitzador s'apaga, has de prendre un breu descans per dedicar-te a distraccions alienes al treball, abans de submergir-te en la següent sessió de 25 minuts.
Cerca a Internet, qualsevol referència a això:

                     
pomodoro timer windows 

trobaràs diversos i segons gust, preferències i navegadors.





2.- Tècnica Getting Things Done - GTD (Concloent les coses), s'enfoca en col · locar les tasques per escrit quan et recordes d'elles. En realitat són solucions de llista de tasques (android, tablet pc, o pc).

3.- Tècnica D'ont Break the Chain (No trenquis la cadena), té certa ciència congnitiva a la informació des de qualsevol navegador web. Permet personalitzar el nombre de mesos que vols veure en simultani. El servei inclusivament et permet establir i seguir múltiples cadenes d'un sol cop, assignant codis de colors als diferents projectes. Una gran manera per als treballadors independents, estudiants o propietaris de petits negocis d'administrar múltiples metes. 


Et permet marcar (en línia) en una casella teves fites aconseguides diàriament a mesura que les acabes, i pots accedir vegada que obris vostre navegador o una nova pestanya del mateix.

RESUM: Aquestes eines es complementen unes a les altres, si decideixes incorporar un altre sistema més per ajudar-te en la consecució dels teus objectius. Pomodoro incentivarà la teva productivitat dia a dia, els sistemes GTD ajudaran en l'administració dels projectes ia mantenir organitzat i D'ont Break the Chain t'oferirà una motivació visual per seguir treballant. 


  

Els bancs i els directors dels bancs…


No cal dir, que la falta de liquides del mateixos es evident, us explicaré un cas que m’arriba al meu coneixement (fa un dia):

Aprofitant-se de la gent gran, que no te recursos o no sap funcionar el DNI electrònic espanyol. El fet es que un client aprofitant els interessos que està pagant el Banc d’Espanya amb lletres o bons de l’Estat. Vol ficar-hi part dels seus estalvis en aquest producte d’inversió.

Malauradament, el seu banc l’hi diu que no ha arribat a la subhasta (en dues ocasions), perquè hi havia més demanda que oferta. Al client l’hi diuen que l’hi pagaran un 2% d’interès pels seus diners. El mateix dia, aquest client sen va a una altra sucursal d’un altre banc i l’hi diuen que l’hi pagaran un 3,30% pel mateix.

Ambdós bancs no l’hi comuniquen al client, (que es el que vol fer-hi, l’ inversió en bons o lletres de l’Estat) en quin producte li ficaran els diners. Aquest client, al no tindre mitjans per fer-hi l’operació via Internet, se’n va a Barcelona (delegació Plaça Catalunya del Banc d’Espanya) per subscriure finalment aquesta inversió. El cas es que la ultima emissió era el 5.074% d’interès. Que es pot fer-hi perfectament per INTERNET a aquesta adreça:


Per fi, el client ha satisfet la seva idea! Per la operació, el seu banc de confiança de tota la vida l’hi ha enganyat i volia estafar-l'hi, amb tota la cara del món un 3% de menys. Simplement impresentable... i l’altre banc que no era el de tota la vida seva u 2%.

Enganyar, manipular i sobre tot, prendre el pel a la gent gran no té perdó. Simplement sons uns estafadors legals. Que realment van als seus interessos, tan els directors d’oficina com l’entitat per a la que treballen. Que no us enganyin en la col·locació de diners a renta fixa o en borsa (garantits). Lo més segur de tot son els bons o lletres de l’Estat i així contribuint directament al creixement del país.

Molt de compte amb els vostres estalvis...

lunes, 25 de junio de 2012

El primer Hacker del món… 

 

 Alan Mathison Turing, fa 100 anys que va nèixer (el 23 de juny). Aquest matemàtic, va ésser qui va fer la desencriptació dels algoritmes de la máquina Enigma (WWII Alemania Nazi). Se l’hi considera, un dels pares de la computació actual moderna.

Gràcies a ell,  va contribuir en varis aspectes a:

-Tenir la societat d’avui de la informació.
-L’avanç de la intel·ligència artificial i els ordinadors.
-El triomf de les llibertats contra les dictadures.
-Va salvar moltes vides al ser considerat el primer Hacker reconegut, per desxifrar la màquina Enigma.


lunes, 18 de junio de 2012

Homo interneticus. Facebook a les nostres vides... 

 

La sèrie, son quatre documentals, sobre la nostra vida digital,  desde que va aparèixer la WWW.

Produïda en associació amb The Open University i la BBC. Recomanable de veure, però només en Català.

Vital per entendre el nostre desenvolupament a la xarxa i com a afectat a l'home.

Documental nº 1:
Documental nº 2:
Documental nº 3:
Documental nº 4:

Consells tècnics de lo que s’ha de fer amb diverses situacions amb el PC...

 


DVD. Empènyer la safata de la unitat de CD / DVD amb el dit per inserir-lo en la CPU NO és perjudicial.
HDD
  • Moure el disc dur mentre funciona. Procurar no fer-ho si és extern USB, mentre estigui encès.
  • Si més del 80% de disc usat, el PC es torna més lenta. Intentar sempre desfragmentar el mateix cada 10 dies.
PANTALLA
  • Apagar la pantalla en apagar el PC, si és recomanable, deixa de consumir tot just 1W.
  • És convenient utilitzar salvapantalles quan no està en ús. Per evitar desgasts de colors.
  • Evitar tenir a prop altaveus o imants a prop, pot alterar els colors i el monitor.
PC
  • Apagar directament amb el botó, sense fer-ho per l'opció del sistema operatiu pot danyar el disc dur i les dades. Per tant fer-ho a través del programari.
  • Després d'apagar l'ordinador és millor esperar uns segons abans del tornar a encendre, cal esperar uns segons.
  • L'ordinador mai ha de quedar exposat al sol, o escalfament algun. Reduirà la seva vida.
PEN-DRIVE No s'ha d'extreure sense aturar el servei, pel risc que les dades no estiguin gravats. Cal fer-ho a través del programari.
PORTÀTILS. Connectar primer el cable d'alimentació a l'equip i recentment després al presa elèctric.
RATOLÍ ÒPTIC. No és convenient mirar la llum vermella que està sota, pot danyar la retina.
TECLAT. No vessar líquids sobre del mateix, crearà curtcircuit i deixarà de funcionar. Si no està en funcionament el mateix, no passa res assecar-lo amb un assecador de cabells.
WINDOWS. L'escriptori ple d'icones fa que la PC funcioni més lenta, per tant reduir al màxim l'ús en escriptori.


martes, 12 de junio de 2012

Cómic econòmic brasiler...



Familia de cables USB...



Aquí deixo, una plantilla de tots els cables USB i IEEE, (amb la seva denomincació correcta) per a que ho tingueu ben clar i sapigueu distingir entre ells. 


jueves, 7 de junio de 2012

Economia de guerra...

Ja és habitual, trobar-nos amb reportatges de tot tipus econòmics, en referència a la crisi. Però, hi ha alguns que valen la pena de veritat veure'ls, els de TV3 30 Minuts, són d'excel · lent factura i els de la 6 Salvados, amb Jordi Évole, senzillament genials. Tots molt crítics amb el sistema. Recomano el seu visionat.

TV3




Link, d'accés directe als últims vídeos de La Sexta, amb Jordi Évole.


miércoles, 6 de junio de 2012

Històric passeig de Venus davant del sol…

Avui, la NASA, ha publicat unes imatges d’alta resolució, la pròxima vegada serà al 2117, ja no estarem per qui per a veure aquest fenomen. Per lo tant qui vulgui veure aquest espectacle.. endavant.


Us adjunto tres vídeos diferents de l’esdeveniment.



Internet canvia de protocol...


Al arribar al màxim de capacitat, es veu obligada a afegir el protocol IPv6 (actualment IPv4). Avui es llançà aquest protocol, es fa una presentació al Wolrd IPv6 Launch Day. Per lo tant si voleu instal·lar aquest, ja funciona (tots els proveïdors de Internet ja han activat aquest IPv6.

La xarxa, va ser dissenyada per Vinton Cerf al 1973, (Doctor Honoris causa per la URV) i llançada al mercat deu anys desprès. Però els protocols creats, es van quedar curts per tants de punts d’accés que existeixen ara. El IPv6 (va ésser creat al 1996). Per lo tant es necessari ampliar a aquesta funció per a ampliar Internet.

Anem al windows 7:
  • Botó d’Inici/Iniciar
  • Panel de control
  • Xarxes e Internet
  • Veure l’estat i les tasques de xarxa
  • Canviar configurador de l’adaptador
  • Seleccioneu la tarja o conexió activa que tingueu per a Internet
  • Clic al botó dreta del ratolí i seleccioneu propietats.
  • S’obri una finestra de propietats i verifiqueu si teniu el PROTOCOLO DE INTERNET VERSION 6 (TCP/IPv6) instal.lat.

Si NO ho teniu, feu un clic a Instalar > PROTOCOL i clic a agregar.
Seleccioneu aquest protocol i instal·leu-lo.


martes, 5 de junio de 2012


Sobre Bill Gates i la seva filantropia…


L’home més ric del món, ha finançat (amb uns 18 milions d’Euros) bona part d’un projecte que va començar Noruega a Svalbard. M’estic referint a la VOLTA DE LES LLAVORS, que s’ha construït, allí en el 2008. La que diuen es la Nova Arca de Noé, amb una capacitat per albergar 4,5 milions de mostres, per al futur de la humanitat. La veritat es que sentir això dona molta por, hi ha empreses/fundacions i països, que hi estan col·laborant en el seu manteniment.

Un fet molt curiós, que sense ser-hi paranoic, convida a pensar que està passant que es faci això ara?

Us convido a conèixer el lloc, amb vídeos (interessantíssim).


 


L’assumpte, porta tela, s’ha designat un conjunt d’artistes per crear un web per ajudar a la gent a localitzar aquest “viver de semi-les” per si passa qualsevol cosa. La web es diu “EL ARCHIU DE LA COSTA FREDA”, esperem que no tinguem que anar-hi tant lluny...


sábado, 2 de junio de 2012

Còdecs actualitzats de vídeo...


Si teniu problemes amb algunes pel · lícules, o vídeos en utilitzar un reproductor de vídeo que us diu que no troba el còdec de vídeo. Us adjunto una pàgina web, on s'actualitzen permanentment gairebé tots els còdecs de vídeo.

www.codecguide.com

Hi ha un en concret per x64 Bits (processadors i sistema operatiu nou) i un altre per x86 (per a sistemes més vells). Recomano la versió més gran la MEGAPACK per a x86.

Però, podeu tenir tots dos instal · lats sense problemes. Molt recomanable tenir-los sempre ben actualitzats.

Sovint, van actualitzant pegats UPDATE, per actualitzar a l'última.



Códecs, velocidad de bits, tasa de cuadros por se­gundo... probablemente todo esto te esté sonando a chi­no. Pero son tecnicismos am­pliamente utilizados en el mun­do de la codificación de vídeos digitales. "¿Codificación? ¿Otro término más?" Codificar un vídeo significa aplicar unos al­goritmos de compresión, tre­mendamente avanzados, para reducir el tamaño del archivo de forma eficiente. Pero, ¿por qué es necesario codificar los videos?

Codificar un vídeo significa aplicar unos al­goritmos de compresión, tre­mendamente avanzados, para reducir el tamaño del archivo de forma eficiente. Pero, ¿por qué es necesario codificar los videos?


El vídeo digital
Como sabrás, en el cine ana­lógico. se obtiene una sensación de animación por la proyección progresiva de fotogramas a alta velocidad. El video digital funcio­na de una forma similar. Puedes pensar en él como una colección ordenada de imágenes, puestas una tras otra. Para engañar al ojo humano se necesita reproducir, al menos, 24 fotogramas por se­gundo. Por tanto, cada segundo de un archivo de video debería contener 24 imágenes. Si echas cuentas, verás que no son ne­cesarios muchos segundos pa­ra tener en tus manos miles de imágenes sin comprimir. Además de la tasa de cuadros, también hay que considerar la resolución de cada fotograma. No es lo mismo un video a 320x240 que una animación en Full HD (1920x1080). Si no se aplicara la codificación, el archivo ronda­na fácilmente el gigabyte con sólo unos minutos de duración.

Comprimir el vídeo
Exis­ten códecs que hacen precisamente eso. la compresión alcanzada no es suficiente. En la elección de la codifica­ción correcta hay que decentarse. principalmente, por el tipo de códec y la resolución final.

Actualmente, los más comunes son Avi, Mp4 y Mkv. Avi suele con­tener video codificado en XviD y audio en Mp3. mientras que Mp4 y Mkv suelen transportar videos H264 y sonido en AAC. No obstante, hay una gran oferta disponible y las combinaciones son prácticamente ilimitadas.

¿Cuál elijo?
Dependerá, principalmente, del dispositivo en el que vayas a re­producir el video, Normalmente, los estos programas incorporan perfiles ya configu­rados para facilitarte esta tarea.